Hočka plaža

Misel, da bi v Hočah zraslo igrišče za odbojko na mivki, se je porodila že v začetku devetdesetih let. Iz asfaltnega igrišča ob samopostrežni trgovini, sta z veliko ur prostovoljnega dela zrasli dve igrišči za odbojko na mivki. Prvo v severovzhodnem delu Slovenije. Veliko zanimanje za odbojko na mivki je privedlo do organizacije turnirja za odbojko na mivki, ki je štel za točke državnega prvenstva. In v Hočah se je zbirala smetana slovenske odbojke na mivki. Jasmin Čuturič in Samo Miklavc sta bila domala zmeraj nepremagljiva, veliko prahu je dvignila tudi domača dvojica Zdravko Bračko in Sebastijan Škorc, ki sta poskrbela za številčen obisk gledalcev.

Na začetku novega tisočletja je sledila selitev igrišč iz samega centra Hoč. Gradnja nove, večje nakupovalne trgovine je zahtevala žrtev. Klub je dobil nadomestno lokacijo, nedaleč od osnovne šole Dušana Flisa in teniških igrišč. Moderno urejeni igrišči zagotavljata popolne užitke na mivki.

Že ob koncu lanskega leta je ob igriščih zrasla majhna lopa, ki bo igralcem in obiskovalcem nudila zadostno udobje ob igranju in spremljanju tega vedno bolj popularnega športa.

Copyright © odbojkanamivki.si || 2019 || Vse pravice pridržane.